Voorneem-mens

Ik ben niet zo’n voorneem-mens, heb niet veel met het maken van goede voornemens. Als je iets aan jezelf wilt verbeteren, dan kan en mag dat wat mij betreft heel het jaar door. En dus niet alleen aan het eind van een kalenderjaar.

Maar toch … Het is 31 december, aan het begin van de middag. Over een uurtje of elf tellen we allemaal af, wensen we elkaar het allerbeste, knallen we voor kapitalen aan vuurwerk de lucht in én … beginnen de meesten van ons het nieuwe jaar met de teleurstelling van wéér niet winnen in de Oudejaarsloterij of die loterij met die foeilelijke kersttruien. Toch wel een mooi moment dus om heel even terùg en dan snel vóóruit te kijken.

Een jaar geleden was ik er op dit moment van de dag al van overtuigd dat 2015 voor mij het jaar van de verandering moest gaan worden. Ik was toe aan een andere werkomgeving en de gedachte om voor mezelf te gaan beginnen was al nadrukkelijk aan het landen. Zoiets heeft alleen tijd nodig. In mijn geval waren dat een paar maanden. Toen vielen de puzzelstukjes allemaal op hun plaats, hield mijn baan als redacteur bij een wekelijks vakblad op en lag er een wereld voor me open. Uitgelegde lijntjes werden aangehaald, een logo en een website gemaakt en op 1 juni kon TDK Tekst de lucht in.

Terugkijkend op de afgelopen zeven maanden kan ik alleen maar stellen dat 2015 een goed jaar voor me is geweest. Een jaar waarin ik voor mooie opdrachtgevers heb mogen schrijven en praten, waarin ik inspirerende mensen ontmoet heb en waarin bovendien alweer volop gezaaid is voor het nieuwe jaar. Daarom vanaf deze plek een welgemeend DANKJEWEL! naar managementblad Beveiliging, Daily Brand, stichting Diverzio, Dutch Green Building Council, Duurzaam Gebouwd, Food Hospitality, Fysio Company Kortbeek, ISAAC, Runner’s World, Stichting Top Atletiek Eindhoven, Arena, Prins Hendrik en Zpress. Het was mij een genoegen om voor en met jullie te werken. En ik hoop dat dat genoegen wederzijds was. Want één ding weet ik na die maanden zeker: ik wil niet meer terug in loondienst maar heerlijk voortborduren op de ingeslagen weg.

Op de drempel van 2016 kijk ik dan ook maar meteen even vooruit. De agenda wordt al gevuld met nieuwe opdrachten. De eerste nieuwe opdrachtgever is ook alweer gevonden en er zit nog het nodige in het vat. Daarom ga ik het gewoon hardop zeggen: 2016 wordt mijn jaar! En dat is geen voornemen, maar een op ambities gebouwd gevoel.

Ik wens iedereen alles wat jullie mij ook wensen … maar dan twee keer. Tot ziens, tot horens, maar vooral: tot snel!